5 manieren hoe Hyster Reaction uw veeleisende heftruck werkzaamheden ondersteunt
Blog 28 - 08 - 2024

5 manieren hoe Hyster Reaction uw veeleisende heftruck werkzaamheden ondersteunt

Bij intensieve werkzaamheden met heftrucks is het belangrijk om ongelukken, fouten en stilstand te voorkomen. Om heftruckchauffeurs daarbij te helpen is Hyster Reaction ontwikkeld. Dit nieuwe systeem ondersteunt chauffeurs bij hun dagelijkse taken en helpt om veilige en efficiënt te werken. 

Dit geavanceerde systeem is beschikbaar op de nieuwste Hyster-modellen. Hyster Reaction biedt verschillende configuraties om aan de strenge eisen van uw specifieke toepassing te voldoen. Hier zijn vijf manieren hoe het systeem hieraan bijdraagt. 

 

1. Snelheidsbeperking met sensoren

Met Hyster Reaction wordt de snelheid van een heftruck automatisch aangepast wanneer deze in de buurt komt van voetgangers of andere machines. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij kruispunten of speciale voetgangerszones. Dankzij slimme sensoren kan het systeem voetgangers en objecten detecteren, zodat de heftruck langzamer gaat rijden en de bestuurder meer tijd heeft om te reageren.

Daarnaast houdt het systeem via LiDAR-technologie ook in de gaten of er obstakels op de weg zijn, zelfs als deze geen sensoren dragen. Dit helpt om de snelheid en prestaties van de heftruck aan te passen, waardoor het werk veiliger en efficiënter verloopt.

 
 

2. Betere stabiliteit van de lading door slimme hydraulische functies

Hyster Reaction verzamelt continu informatie van verschillende sensoren om de snelheid en hydrauliek van de heftruck aan te passen. Deze technologie zorgt er ook voor dat de heftruck de lading veilig kan heffen, laten zakken en kantelen. Dit vermindert het risico dat de lading omvalt of wegglijdt tijdens het verplaatsen. Bovendien voorkomt het systeem dat te zware ladingen worden opgepakt, waardoor gevaarlijke situaties worden vermeden.

 
 

3. Meer bewustwording van bestuurders met dynamische waarschuwingen

Hyster Reaction helpt bestuurders actief met waarschuwingssignalen. Bijvoorbeeld wanneer een voetganger passert, als er een snelheidslimiet wordt overschreden of als een obstakel op de route wordt opgemerkt. Dit helpt bestuurders alert te blijven en geeft meer tijd om te reageren. Het Hyster Reaction-pakket biedt een extra touchscreendisplay op de truck, dat duidelijke informatie en visuele waarschuwingen toont. Hierop worden zaken getoond zoals laadhoogte, gewicht, neig- en stuurhoek, snelheidslimieten en statistieken. 

 
 

4. Verbeterde productiviteit in uw werkomgeving

Hyster Reaction biedt een krachtige oplossing om de productiviteit te verbeteren. Dit systeem helpt de heftruckbestuurder om controle over de truck te behouden. Zo past het systeem automatisch de prestaties aan op basis van de locatie, specifieke instellingen van de heftruck en de aanwezigheid van obstakels of voetgangers. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd en de kans op fouten bij het tillen van ladingen voorkomen.

 
 

5. Vergroot de veiligheid voor uw chauffeurs

Als u een chauffeursopleiding combineert met Hyster Reaction, vermindert u het risico op fouten, schade en ongevallen en wordt de veiligheid verbeterd. Doordat alle technologieën, controles en functies in één pakket zijn gebundeld, krijgt uw onderneming een sterke en flexibele oplossing die gemakkelijk kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Dit helpt om de veiligheid op de werkplek te vergroten en zorgt voor efficiëntere chauffeurs. 

Bekijk ons aanbod chauffeursopleidingen.

 

Meer weten over Hyster Reaction?

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op